YATAY ROTASYON PARLATMA
Günümüzde özellikle metalden üretilen silindirik, konik, küre, merdane ve benzeri dairesel formlardaki teknik parçaların yüzeylerinin parlatılması işlemi çeşitli yöntem ve makinelerle yapılmaktadır. Bunlardan ilki; işlem yapılacak parçanın torna vb. bir makineye bağlanmasıyla yapılandır. Parlatıcı ve cilalı bir keçe yardımıyla parça üzerinde gerekli parlatma işlemi el yardımıyla gerçekleştirilir. Bu yöntemler parçalar için çok risklidir. Parçanın tüm yüzeyleri eşit parlatılamayacağı gibi parlatma süresi uzundur, maliyet fazladır ve nitrasyon tabakasına zarar verir.
Geliştirmiş olduğumuz yeni ve patentli olan bu makinede macun ile basınç altında gerek düşük devirde gerekse yüksek devirde ekstrüzyon vidası, merdane gibi parçaları artık homojen, parçayı bozmadan , nitrasyon yüzeyine zarar vermeden kaygan ve çiziksiz bir yüzey elde ederek, kısa sürede çok rahat parlatılabilmektedir.
Vida, merdane, kovan vb. parçaların boyları dört metreye kadar çıkabilir. Bu tip parçaların düşük devirde ve yatay olarak parlatılması gerekmektedir. Bu nedenle yatay makine ile boyları 50 cm'den 4 m'ye kadar olan parçalar parlatılabilinmektedir.